sâmbătă, 20 mai 2017

Si serpii sunt sssimpatici!

Cercetasii traditionali participa la o serie de cursuri tinute de specialisti ai Asociatiei "Parcul Natural Vacaresti" (APNV). Cursurile cuprind mai multe etape:
-teorie si aplicatie in teren (1 sedinta / modul)
-practica si ghidaj (2 sedinte)
La sfarsitul stagiului, participantii vor primi o diploma de ghid asistent, puncte pretioase in sistemul de progres si vor putea indruma, alaturi de specialistii APNV si liderii ACT-RO, grupuri de vizitatori in Parcului Natural Vacaresti, primul parc natural urban din Romania.

Prima serie de cursanti a participat la modulul de herpetologie, tinut de Vlad Cioflec - herpetolog, consultant stiintific al APNV.
Partea teoretica a fost tinuta la Observatorul PNV din Asmita Gardens. Dupa o iesire pe terasa situata la etajul 17, cursul a continuat cu o aplicatie in teren.


Desi vremea a fost inchisa, cu cateva reprize de ploaie, am descoperit in habitatul lor si am observat indeaproape o soparla si mai multe exemplare de serpi.


vezi: album foto complet

Consecventi Legii Cercetasului (art. 5. Cercetasul iubeste si ocroteste natura si animalele) participantii si-au propus sa devina ambasadorii unei schimbari de perceptie asupra reptilelor si amfibienilor. 

Gata Oricand!

cercetasii ACT-RO



recomandare





video:
partea 1 - teorie


partea a 2-a - aplicatie practica