marți, 6 iunie 2017

Birdwatching

Cercetasii traditionali participa la o serie de cursuri tinute de specialisti ai Asociatiei "Parcul Natural Vacaresti" (APNV).
Vezi aici detalii despre cursuri si despre primul modul / Herpetologie, tinut pe 20 mai 2017.

Al doilea modul / Birdwatching - Observare pasari  a fost tinut de Vlad Cioflec - biolog, consultant stiintific al APNV.
Partea teoretica s-a desfasurat la Observatorul APNV din Asmita Gardens. Dupa o iesire pe terasa situata la etajul 17, cursul a continuat cu o aplicatie in teren.



Am retinut de la profesorul nostru ca:
-in Romania sunt in jur de 300 de specii de pasari, catalogate ca autohtone, migratoare, de pasaj, accidentale
-in Parcul Natural Vacaresti putem intalni peste 90 de specii
-echipamentul necesar pentru observarea pasarilor se compune din binoclu, determinator (carte), carnet de observatii, palarie cu boruri, aparat foto, luneta (optional)
(+ sfaturi achizitie)
-o carte buna pentru determinare prezinta imaginea pasarii pe fundalul mediului natural (nu decupata).



Pe parcursul celor 3 ore petrecute in teren am observat, identificat si fotografiat (partial) peste 15 specii de pasari:
chirighita cu obraz alb, cioara, ciocanitoare, codobatura galbena, cotofana, cuc, eretele de stuf, graur, gugustiuc, lacar, lastunul de casa, lisita, pescarusul cu picioare galbene, rata, randunica, sticlete, vrabia de casa.

Ne vom intoarce in Parcul Natural Vacaresti pentru etapele de practica si ghidaj din cadrul cursului pentru ghizi asistenti PNV.


Gata Oricand!

cercetasii ACT-RO


vezi: album foto complet



recomandare

partea a 2-a - aplicatie practica