luni, 16 octombrie 2017

La treaba, in parc

Duminica, 15 octombrie, dupa o scurta festivitate de deschidere a anului cercetasesc 2017-2018, cercetasii traditionali au participat la activitati in Parcul Natural Vacaresti.

Asistati de Bogdan, unul din rangerii parcului, cativa cutezatori au montat bancute si un cos de gunoi la foisorul recent construit.
O formatie de rate salbatice care inota pe balta de langa noi nu a fost foarte deranjata de zgomotul bormasinii si al ciocanelor, vazandu-si linistita de activitatile cotidiene. 


In alta zona a parcului, pe aleea de intrare, am cautat sa reciclam resturi de beton pentru a repara o alee inundabila care duce  la observatorul ornitologic. Am dat la o parte stratul protector de paie, am asezat un nou strat suport si am reacoperit.
Alti saci cu bucati de beton de dimensiuni mai mici au fost transportati la intrare, pentru refacerea treptelor de acces in parc (o actiune viitoare).


In acest timp puii de lup impartiti in doua grupuri au colectat deseuri mici (pet-uri, hartie, pungi de plastic) lasate de unii vizitatori, ca o "semnatura" a trecerii lor prin primul parc natural urban din Romania...


Vom reveni pentru alte activitati.
Gata Oricand!


vezi: album foto complet